Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Tutorial Wan Hazel LINK Get This.

Thursday, 22 December 2011

di lostworld of tambun n percutian kami sekeluarga...

assalammualaikum semua
sehat ker???
klu sesiapa yg x sehat 2 berehat larr ye nnti menyusah kn diri sendiri n ibubapa...
hmmmm rindu pulk rsenye kt blog nie..
asyik edit blog jer tapy nmpk sme jer tetap x lawa...huhuhuhhh
klu nk tulis post bru x tau la pulk nk tulis aper....
tapy hari nie aq ade citer yg menarik untuk korang tapy x tau larr menarik ker x untuk korang semua...


ok citer dh mule
korang dh bersedia nk dengr citer..
ok...citer nye pon bermula...
pada suatu hari dora n boot
prgi ker stu tempat yg pelik
dora n boot pon pergi larr ke sne
pas2 ade seekor naga menghampiri mereka
naga itu terus.......
korang sambung la sendiri ye...
eh eh bergurau pulk...hehehehhh...
k k citer nye bermule...


3 minggu lepas aq dn family blk laa ker kmpg...
mengziarahi nenek dn atuk...
tapy kami ade la jugk pergi bercuti...
kami prgi ker lostworld of tambun at ipoh...
kami prgi mandi air terjun...
kami pergi ke genting highland(eh eh x ingt pulk x prgi kt sne coz x jadi)


aq nk citer mse aq kt lostworld of tambun....
mmg best larr gi sne
spe yg prnh prgi diorang tau larr cm ne rse best nye...
mmg best giler x tau nk ckp cm ne...mmg best larr...
mse mule mule aq msk ker sne
aq mmg terpengun melihat gelongsor yg tinggi dn best..
aq pon mndi larr dlu kt kolam dier sementara mk aq gi smbhyg...
tapy bukn aq ngan mk aq jer prgi....
stu family larr pergi dengan sepupu aq jugk...
selepas mk aq sudah siap smbhyg 
mk aq pon panggil kami kami semua....
ingt kn nk gi mne....
rupe rupe nye gi sewa pelampung..
tapy pelampung dier besar derr...
muat untuk 4 orang...
selepas menyewa pelampung kami semua pon naik ker atas...
sebb terlalu seronok kami berlari naik ker atas...
dn aq,adk aq n sepupu aq terlepas dari jagaan ibubapa aq...
tapy dh terlalu seronok kami semua x hirau kan semua 2..
klu hilg kami semua leh prgi hotel n kmi jumpa blk di hotel...
betul x...
apabila kami sampai di atas dier pon tulis stu note...
"tiub hijau tidak dibenar kn mask tiub kuning sahaja boleh masuk" semangat kami hampa..
tibe tibe sepupu aq teringat yg kt tmpt sewa pelampung 2 x de pon pelampung yg berwrne kuning...
kami pon bertanye kt seorang pemuda yg jage kt gelongsor tersebut


aq:abang kt mne nk cari tiub berwarna kuning??
abang tersebut:dekat sini jer tapy x ade lagi coz dh ade orang          ambil...


aq pon bertanye balik


aq:bang klu nk naik nie kne bayar ker x...
abang tersebut:x free jer...
pehhhh kami mmg hepi giler mse 2...
kami pon beratur larr sebelum nk naik gelongsor tersebut tapy stu pelampung 2 orang jer
kami semua ade 4 orang kami pon berfikir...
ape biler dpt idea
aq pon tengk 2 orang remaja iaitu aq n sepupu aq...
n 2 orang budak...
lepas 2 kami berpecah aq ngan adk aq
sepupu aq ngan adk dier....
fuhhh lega....
sampai jer giliran kami...aq n sepupu aq mengambil tiub berwarna kuning...
kami naik ker atas lagi pehhh mmg letih tapy sebb bersemangat...kami x hirau kan pon...
dh lh naik tangga klu naik lif x pe jugk...
akhir nye sampai jugk kt atas...
aq naik gelongsor yg ker empat
sepupu aq naik yg pertama
semua nye ade 4 jenis gelongsor 
1.x de bumbung 
2.ade bumbung tapy cerah
3.ade bumbung tapy gelap sikit sikit
4.ade bumbung tapy gelap gelita x nmpk ape pon...
aq naik yg gelongsor yg no. 4 mmg gelap laju pulk 2 
aq menjerit sekuat hati aq....hahahahhhh....
pas2 biler smpai kt bawah adk aq pon dh cuak nk naik gelongsor dh...
pas2 biler sepupu aq pulk smpai ke bawah adk sepupu aq pulk yg cuak
tapy aq ngan sepupu aq suke bende yg mencabar...
jadi kami mmg seronok naik sampai 9-10 kali
hahahahahhhhh...dh free kami main jer lah...pas2 aq ngan sepupu aq dh letih n kami pon pulk satu tempat khas untuk tiub hijau
aq ngan sepupu aq naik la tiub hijau yg kami sewa itu...
kami naik tapy kami seronok coz bukn kami yg kne tolak pelampung tersebut untuk bergerak tapy ombak yg buat...
walaupun ombak yg tolak kami tetap rse borink coz ia terlalu lambat...nk kayuh letih kami pun biar kn jer lah...
hmpr 1 jam lebih nk sampai ker tempat mule mule kami start mmg lambat larr kate kn...
mse kami naik pelampung wrne hijau tersebut bnyk terowong yg kami lalui contoh nye terowong gajah purba,katak,harimau dn bnyk lagi larr...
jm tangan aq dh mencecah 5:30 petg n mse 2 semua permainan di tutup hanye kolam air panas jer yg bukk...
kami pon mandi larr pulk kt kolam air panas pehhh best giler....
ade stu tmpat kiter kne msk dlm terowong lepas kami lepasi terowong tersebut kami ternampak ade satu gunung berapi tapy bukn yg betul betul larr...
apabila ia nk meletup pehhh mmg macam api yg keluar dri gunung berapi tersebut mcm ia reality...
dn ai akan terpencit dekat kiter mmg best biler kne rse panas...hahahahhhh nme pon kt kolam air panas mmg larr air nye panas...


2 jer yg sy nk citer kn...
wasalam...

No comments: